Filled Under:

Punjeni pileći savitci


Sastojci:
-3 žlice maslinovog ulja
-1 ljutika, očistiti i sitno iskosati

-60 g gljiva, očistiti i sitno iskosati
-60 g parmske šunke, tanko narezati
-60 g zamrznutog sjeckanog špinata, otopiti
-2 češnja češnjaka, očistiti i iskosati
-30 g svježih bijelih krušnih mrvica
-60 g ribanog parmezana
-¼ čajne žličice soli
-svježe mljeveni crni papar

-6 filetiranih pilećih prsa bez kože, dobro istući batićem
-2 žlice brašna
-22 g lučica, blanširati i očistiti
-240 g svježeg umaka od rajčica i tunjevine ili pikantnog umaka od rajčice
-225 ml kokošjeg temeljca

-200 g kuhane riže
-8 kriški prepečenog francuskog kruha i peršin za ukras

Priprema:

Žlicu ulja zagrijte u velikoj tavi te pirjajte ljutiku i gljive dvije do tri minute. Umiješajte šunku i špinat te pirjajte još minutu dvije. Sklonite tavu s vatre, dodajte češnjak, krušne mrvice, parmezan, sol i nešto papra te dobro izmiješajte.

Stavite po jednu šestinu nadjeva na svaki komad pilećih prsa, pa savijte i povežite koncem. Savitke dobro uvaljajte u brašno. Višak brašna otresite.

U velikoj vatrostalnoj posudi zagrijte žlicu ulja te propirjajte lučice. Dolijte ostatak ulja te pržite savitke po pet minuta sa svake strane dok ne postanu zlatnosmeđi.

Umiješajte umak od rajčica i tunjevine pa zakuhajte. Smanjite vatru, poklopite i pustite neka se lagano krčka 30-40 minuta ili sve dok se piletina ne skuha. Umiješajte rižu i neka se zagrijava pet minuta.

Izvadite savitke, skinite konac, vratite ih u posudu, zagrijte dvije minute te ukrasite kruhom i peršinom.