3 patlidžana
Nadev
400 g mlevenog mesa
2 paradajza
1 šargarepa
so
biber
bosiljak
origano
Bešamel sos
30 g putera
3 kašike brašna
mleka po potrebi
začini (so, biber, muskatni oraščić)
Dodatak
100 g kačkavalja
iseckan bosiljak
Priprema
Patlidžan oljuštiti, iseći na kolutove debljine pola santimetra, posoliti i pustiti malo da odstoji, a zatim ga ispeći na malo ulja u gril tiganju i ostaviti na toplom. Na malo maslinovog ulja propržiti crni i beli luk, sitno iseckanu šargarepu, zatim dodati mleveno meso. Kad se uprži izrendati 2 paradajza bez ljuske. Začiniti solju, biberom, iseckanim svežim bosiljkom i origanom. Ostaviti na toplom.
Bešamel sos: Otopiti puter i na njemu propržiti 3 kašike brašna, odmah dodati hladno mleko neprekidno mešajući, začiniti i malo prokuvati da se dobije lepa gustina sosa.
U nauljenu tepsiju ili vatrostalnu posudu redjati patlidžan, fil od mesa, rendani kačkavalj, bešamel sos, pa ponoviti još jednom. Zapeći u rerni tridesetak minuta na 180*C. Posuti bosiljkom i služiti.
(http://www.kuhinjica.rs/)