Filled Under:

Torta Orhideja



Sastojci

6 belanaca
6 kašika šećera
100 g kokosovog brašna
2 kašike pšeničnog brašna
6 žumanaca
10 kašika šećera
4 kašike brašna
4 kašike gustina
750 ml mleka
100 g pečenog izmrvljenog lešnika
100 g kokosa
100 g suvog grožđa
250 g margarina
2 kesice šlaga za dekoraciju

Priprema

Kora: Penasto umutiti belanca sa šećerom, dodati kokos, brašno, pažljivo promešati i sjediniti sastojke za koru. Razliti u kalup i peći jednu koru, u rerni zagrejanoj na 180*C oko 20 minuta.
Fil: Na pari umutiti žumanca sa šećerom, dodati brašno i promešati. Gustin razmutiti sa malo mleka, a preostalo mleko zagrejati, zatim dodati gustin i skuvati dok se ne zgusne. Sjediniti sa smesom od žumanaca i ostaviti da se ohladi. Penasto umutiti margarin, sjediniti sa ohlađenim filom i na kraju dodati izmrvljeni lešnik, kokos i suvo grozdje. Fil dobro promešati i sjediniti sastojke
Ohlađenu koru premazati filom, dekorisati šlagom i tortu ostaviti da se ohladi.

(http://www.kuhinjica.rs/)