Filled Under:

Nepečeni rolat sa dve vrste čokolade



Sastojci

deo sa belom čokoladom


  • 120 gr. bele čokolade
  • 120 gr. keksa, playma ili petit
  • 50 ml. kondenzovanog mleka
  • 50 ml. slatke pavlake
  • 75 gr. maslaca ili margarina
  • 30 gr. šećera u prahu
  • 1 žumance


Ako nemate kondenzovano mleko staviti 90 ml. slatke pavlake.


deo sa tamnom čokoladom


  • 200 gr. čokolade za kuvanje
  • 200 gr. keksa, plazma ili petit
  • 150 gr. maslaca ili margarina
  • 100 gr. šećera u prahu
  • 1 jaje


Priprema

Za beli deo

Zagrejati kondenzovano mleko i slatku pavlaku, dodati belu čokoladu i mešati dok se ne istopi. Ostaviti da se prohladi do sobne temperature.
Mikserom umutiti maslac i šećer u prahu, dodati žumance i opet izmiksati. Dodati istopljenu čokoladu i sve dobro sjediniti. Sipati smesu preko izlomljenog keksa, dobro izmešati i ostaviti jedan sat u frižider.
Na papiru za pečenje napraviti valjak dužine oko 30 cm. i prečnika oko 4,5 cm. Uviti ga u papir i ostaviti da se dobro stegne, može se staviti sat vremena u zamrzivač.

Za tamni deo

Otopiti čokoladu i ostaviti da se ohladi do sobne temperature.
Penasto umutiti maslac i šećer u prahu, dodati jaje i opet imiksati. Sipati istopljenu čokoladu, sve dobro umutiti mikserom, dodati izmrvljen keks i ručno sve izmešati.
Ostaviti u frižider oko 1 sat da se stegne.
Na papir za pečenje staviti tamnu smesu i između dva papira rastanjiti je na oko 30 cm. dužine, istu dužinu kao beli deo, i na oko 15 cm. širine. U sredinu staviti ohlađen i stvrdnut beli deo, spojiti tamni deo okolo, malo uvaljati da se dobije pravilan okrugao oblik, umotati u papir i ostaviti u frižider da se stegne i da keks opusti, najbolje preko noći.

Umesto svežih jaja može se koristiti i žumance i jaje kuvano na pari, umutiti svako posebno sa količinom šećera koja je predviđena za taj deo smese i kuvati desetak minuta na pari. Kada se ohladi sjediniti sa maslacem.