Filled Under:

Rafaelo kocke sa jagodama



Sastojci

kora


  • 5 belanaca
  • 5 kašika šećera
  • 2 kašike brašna
  • 100 gr. kokosa
  • 1 kašikica praška za pecivo
  • 3 dcl. hladnog mleka za prelivanje pečene kore


žuti fil


  • 1/2 l. mleka
  • 5 kašika gustina ili brašna
  • 5 žumanaca
  • 2 vanilin šećera
  • 7 kašika šećera
  • 200 gr. maslaca ili margarina
  • 100 gr. šećera u prahu


fil od jagoda


  • 500 gr. jagoda
  • 200 gr. šećera
  • 2 pudinga od jagode
  • 2,5 dcl. vode

  • 2 šlaga


Priprema

Umutiti belanca i šećer u čvrst sneg, umešati brašno, kokos i prašak za pecivo i peći u podmazanoj i brašnom posutoj tepsiji dimenzija 20x30 cm. oko 15 minuta na 180 stepeni. Vruću koru, čim se izvadi iz rerne, preliti hladnim mlekom. Ostaviti da kora dobro upije mleko pa tek onda filovati.

žuti fil
Umutiti žumanca, gustin, šećer i vanilin šećer sa malo mleka i zakuvati u vrelo mleko. Kuvati nekoliko minuta uz mešanje pa ostaviti da se ohladi do sobne temperature.
Penasto umutiti maslac sa šećerom u prahu pa sjediniti sa filom tako što dodajete postepeno fil u maslac stalno muteći mikserom.

fil od jagoda

jagode malo izmiksati u blenderu da ostanu sitniji komadići pa staviti da se kuvaju sa šećerom. Kuvati na jačoj vatri oko 5 minuta. Od 2,5 dcl vode odvojiti malo da se umuti puding, dodati i kašiku šećera, a ostatak vode sipati u jagode. Kada prokuva dodati puding i kuvati minut-dva. Kada se malo prohladi, posle nekoliko minuta, sipati preko kore. Ostaviti da se dobro ohladi i stegne pa naneti i žuti fil.
Gore staviti dva šlaga.
(http://www.maminajela.com/)