Filled Under:

Piletina na mlinarski način


Sastojci

  • 500 g pilećeg belog mesa
  • 2 paradajza
  • 4 lista topljenog sira
  • 1 kašika ulja
  • origano

Prilog

  • 240 g palente
  • 20 g putera
  • 500 ml vode


Priprema

Priprema palente: u proključalu slanu vodu dodati puter, so i lagano, uz neprestano mešanje, sipati kukuruznu palentu i kuvati do željene gustine. 
U tiganju na zagrejanom ulju opeći sa donje strane komade pilećeg belog mesa. Kad je meso porumenelo okrenuti ga i nastaviti sa pečenjem. Na gornju pečenu stranu mesa staviti kolut paradajza, a preko njega listić trapista i nastaviti sa pečenjem dok se meso ne ispeče. Preko trapista staviti origano. Jelo servirati na sledeći način: na dno tanjira staviti pripremljenu palentu a na nju ispečeni komad piletine. Tanjir dekorisati po želji. Služiti uz željenu salatu.