Filled Under:

Punjene-pečene tikvice




Sastojci

za punjenje :
5tikvica
3 čena belog luka
1crni luk
2-3 kašike maslinovog ulja
400g mešanog mlevenog mesa
2 kašike namočene riže  
so, biber, mešavina mediteranskih začina, peršun, mleveni djumbir, mleveni korijander, mlevena slatka paprika
1jaje  -

 sastojci za umak :
1crni luk
2-3krompira
2 kašikemaslinovog ulja
sok od paradajza  
sadržaj tikvica (ono što smo izdubili)  
so, biber, seckana majčina dušica

Priprema

Tikvice preseći na 2 dela i izdubiti ih.
Na ulju propržiti crni i beli luk.
U posudi pomešati meso, propržen luk, začine, jaje i namočenu rižu.
Sve dobro promešati i napuniti tikvice.

Umak:
Iseckati ostatak tikvica što ste izdubili (ne sve, jer puno ima) i zajedno sa lukom prodinstati.
Skloniti sa vatre dodati po želji soka od paradajza, narendanog krompira i začine.

Tikvice poredjati u zemljanu posudu i okolo njih sipati umak.
Doliti još vode oko pola litre da se tikvice preliju.
Prekriti folijom i peći na 250 stepeni oko sat i po vremena.
10 minuta pred kraj skinuti foliju da se zapeče.

Prijatno :)
Posluživanje
Poslužiti sa pavlakom ili kiselim mlekom :)

(http://www.coolinarika.com/)