Filled Under:

Rapsodija torta


Kore: 
  • 2,5 dcl vode
  • pola margarina
  • 2 zlice secera
  • prstohvat soli
  • 12,5 dkg brasna
  • 6 jaja

Zakuhati vodu, dodati margarin, secer, prstohvat soli i na kraju brasno.
U mlako dodati jaja (jedno po jedno)
Od te smjese peci 2 kore
(kore budu valovite)
Biskvit:
  • 10 bjelanjaka
  • 10 zlica secera
  • 3 zlice ulja
  • pola praska za pecivo
  • 10 zlica brasna

Ispeci biskvit
Fil:
  • 8 dcl soka od visanja
  • 8 zlica secera
  • 6 zlica gustina
  • 70 dkg visanja

Skuhati i vruce preliti preko biskvita
Krema:
  • 10 zumanjaka
  • 10 zlica secera
  • 2 vanili secera

sve izraditi i ukuhati u 1 lit.mlijeka
U vruce dodati 4 zelatine prethodno rastopljene u 160ml vode.
U hladno dodati 1 lit. izradenog slatkog vrhnja
Slagati:
bijeli biskvit, visnje, pola kreme, kora, pola kreme, kora
Gornja kora bude valovita, posuti ju secerom u prahu ili cokoladom u prahu