Za koru:
- 4 jajeta
- 100 g šećera
- 50 g brašna
- 50 g gustina
- Za fil:
- 100 g eurokrema
- 150 g višanja
- 100 g čokolade
- 150 g mlevenog keksa
- preliv od jagode (marmelada)
PRIPREMA:
Umutiti belanca u čvrst sneg. Zatim dodati 25 g šećera i mutiti dok se šećer ne otopi. Posebno umutiti žumanca sa preostalim šećerom.Sjediniti žumanca sa snegom od belanaca i lagano promešati. Dodati brašno i gustin i opet promešati.
Smesu sipati u pleh obložen papirom za pečenje i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 15 minuta. Pečenu koru uviti u vlažnu krpu. Posle toga koru premazati eurokremom,prelivom od od jagoda, posuti višnjama i mlevenim keksom, pa ponovo uviti u rolat.
Čokoladu istopiti,premazati rolat i posuti mlevenim keksom.
(http://saznajlako.com/ )