Filled Under:

Brza banana torta



SASTOJCI :


  • 200 g piškota
  • 300 g mlevenog keksa
  • 400 g margarina
  • 5 dl soka od pomorandže
  • 200 g šećera u prahu
  • 7,5 dl mleka
  • 150 g sećera + 7 kašika sećera
  • 3 pudinga od vanile
  • 1 kg banana
  • 2 krem šlaga od vanile

PRIPREMA:

Piškote natopiti sokom od pomorandže i složiti ih na tacnu za tortu.Banane podeliti pa 800 g iseći na kockice, a ostatak iseći na pola ( po dužini).
Mleveni keks preliti sa 2 dl soka od pomorandže i promešati.
Posebno umutiti 200 g margarina i 200 g šecera u prahu i sjediniti sa natopljenim mlevenim keksom. Dodati banane i lagano promešati. (fil I)
U 7,5 dl mleka skuvati 3 pudinga od vanile sa 7 kašika šećera i ostaviti da se ohladi.
Umutiti 200 g margarina sa 150 g šećera pa sjediniti sa prohlađenim pudingom. (fil II)
Preko piškota naneti fil od pudinga, pa preko njega fil sa keksom.
Preko drugog fila poređati ostatak banana ( koje su isečene po dužini)  i premazati krem šlagom od vanile.
 U fil II možete dodati sitno seckane krem bananice.