- - 5 belanaca
- - 15 kašika šećera
- - 1 kašičica sirćeta
Sastojci za fil:
- - 5 žumanaca
- - 600 ml mleka
- - 150 gr šećera
- - 2 kesice pudinga od vanile
- - 1 pakovanje margarina
- - 2 kesice šlag krema sa ukusom vanile
- - 100 gr kakao praha
- - 150 gr mlevenog keksa
- - 2 dl slatke pavlake ili šlag za ukrašavanje
- - oko 150 gr “Eurokrem”-a za premazivanje kore
Priprema kore:
1. Umutiti čvrts šne od belanaca.
2. Zatim, postepeno dodavati šećer i na kraju mućenja sirće.
3. Pleh obavezno podmazati ili ga obložiti papirom za pečenje.
4. Koru sušiti na tišoj vatri.
Priprema fila:
1. U šerpu sipati 400 ml mleka i šećer, a u preostalih 200 ml razmutiti puding, pa pustiti da provri, na tišoj vatri.
2. Žumanca umutiti, pa i njih dodati uz puding kada mleko provri.
3. Ostaviti da se zgusne, pa ohladiti.
4. U međuvremenu umutiti margarin, pa kad se krem ohladi sve sjediniti.
5. Šlag krem umutiti, pa ga dodati filu. Tako dobijenu masu podeliti na dva dela.
6. U jedan deo dodati kako prah i mleveni keks, a drugi ostaje beo.
7. Koru prvo premazati “Eurokerm” – om, zatim filovati prvo crnim, pa žutim filom.
8. Tortu ukrasiti umućenom slatkom pavlakom ili šlagom.
(http://saznajlako.com/)