Filled Under:

Recept za eurokrem tortu



Sastojci za koru:


  • - 5 belanaca
  • - 15 kašika šećera
  • - 1 kašičica sirćeta


Sastojci za fil:


  • - 5 žumanaca
  • - 600 ml mleka
  • - 150 gr šećera
  • - 2 kesice pudinga od vanile
  • - 1 pakovanje margarina
  • - 2 kesice šlag krema sa ukusom vanile
  • - 100 gr kakao praha
  • - 150 gr mlevenog keksa
  • - 2 dl slatke pavlake ili šlag za ukrašavanje
  • - oko 150 gr “Eurokrem”-a za premazivanje kore


Priprema kore:



1. Umutiti čvrts šne od belanaca.
2. Zatim, postepeno dodavati šećer i na kraju mućenja sirće.
3. Pleh obavezno podmazati ili ga obložiti papirom za pečenje.
4. Koru sušiti na tišoj vatri.

Priprema fila:

1. U šerpu sipati 400 ml mleka i šećer, a u preostalih 200 ml razmutiti puding, pa pustiti da provri, na tišoj vatri.
2. Žumanca umutiti, pa i njih dodati uz puding kada mleko provri.
3. Ostaviti da se zgusne, pa ohladiti.
4. U međuvremenu umutiti margarin, pa kad se krem ohladi sve sjediniti.
5. Šlag krem umutiti, pa ga dodati filu. Tako dobijenu masu podeliti na dva dela.
6. U jedan deo dodati kako prah i mleveni keks, a drugi ostaje beo.
7. Koru prvo premazati “Eurokerm” – om, zatim filovati prvo crnim, pa žutim filom.
8. Tortu ukrasiti umućenom slatkom pavlakom ili šlagom.

(http://saznajlako.com/)