Filled Under:

Ruske kape


Sastojci za testo:

- 5 jaja
- 200 gr šećera
- 12 kašika mleka
- 3 šoljice ulja
- 1 kašika kakaa
- 12 kašika brašna
- 1 kesica praška za pecivo

Priprema:

Razdvojiti žumanca od belanaca, pa prvo umutiti sneg od belanaca.
Zatim dodavati jedno po jedno žumance i sav šećer postepeno. Dobro umutiti.
Kada su jaja i šećer dobro umućeni, dodati: mleko, ulje, kakao i na kraju brašno i prašak za pecivo.
Ovako pripremljeno testo razliti u dobro podmazan veći četvrtast pleh i peći.
Kada je testo gotovo, vaditi ga čašom kao za vanilice.
Sastojci za fil:

- 500 ml mleka
- 6 kašika brašna
- 12 kašika brašna
- 250 gr margarina
- 150 gr čokolade za kuvanje
- 150 gr kokosovog brašna

Priprema:

Pomešati mleko i šećer i staviti na tišu vatru da se šećer malo rastopi.
Zatim dodati brašno i pustiti da se masa kuva na pari dok se ne zgusne.
Dok se mleko hladi, umutiti mikserom margarin. Zatim ga dodati u ohlađeni fil i dobro sjediniti.
Ovako pripremljenim kremom  mazati jedan krug, pa ga preklopiti drugim. Zatim kolač uvaljati, ali samo sa strane u kokosovo brašno, a odozgo preliti prethodno pripremljenom glazurom od čokolade.