Filled Under:

Breskvice



Tijesto za breskve:

  • 1 kg brašna
  • 8 jaja
  • 2 čaše ulja
  • 2 čaše šećera
  • 2 praška za pecivo
  • malo kore od limuna i naranče
  • vanilija šećer

Pjenasto umutiti jaja sa šećerom i vanilija šećerom i miješati uz dodavanje ulja, brašna i praška za pecivo. Kada se tijesto sjedini, ostavaviti ga sat-dva dva da odstoji  tek onda peći male okruglice veličine oraha ma temperaturi od 160 ° C.

Fil za breskve:
  • mrvice iz ispečenih i izbušenih bresaka
  • 1/2 kg marmelade
  • 30 dkg oraha
  • kore od limuna
  • kore od naranče
  • rum
  • 3 vanilija šećera
Kad su breskvice pečene pustite ih da se ohlade i svaku morate malom žlićicom izdubiti. Kad to napravite, smjesu koja je ostala nakon bušenja sameljite mlincem za orahe, u nju dodajte samljevene orahe, miješanu marmeladu, vanilija šećer, koricu limuna, koricu naranče, malo ruma a možete i malo marascina. Sve skupa dobro izmiješajte i s tom smjesom punite breskve koje poslije spojite. Svaku breskvu uronite u boju za kolače, jednu polovicu breskve u žutu, a drugu u narančastu boju, te uvaljajte u šećer.