- 500 mlslatke pavlake
- 200 gr bele cokolade
- 450gr smrznutih malina
- 100grsecera
- 10gr zelatina u prahu
- 6belanaca
- 140gr mlevenih,ljustenih badema
- 100grsecera u prahu
- topao letnji dan i mnooogo ljubavi :)
Priprema
Ganache krema:
PRIPREMA DAN RANIJE:
500ml slatke pavlake staviti u serpicu da provri pa u nju umesati 200 gr bele cokolade, ostaviti da se dobro ohladi, najbolje preko noci. Umutiti u gust krem. Krem ce biti "vazdusastiji" od crne ganache kreme jer bela cokolada nema tu gustinu.
Maline odmrznuti pa ih skuvati u 50ml vode i 100gr secera. Dobro ih procediti pritiskajuci kasikom da vam ostanu samo sine kostice i nista vise. Zelatin potopiti u 2 kasike hladne vode pa dodati malinama, ostaviti da se zgusne i ohladi.
Biskvit:
umutiti belanca dodati im secer u prahu(100 gr) da se dobije cvrst saum pa u to dodati polako bademe.Peci na 180C nekh 15tak min u tepsiji od rerne da dobije lepu zlatnu boju. Preseci po sirini.
Slagati sledecim redom:
Biskvit, zele od maline (ostaviti 1/4 za glazuru), pola ganache kreme, biskvit.
Vratiti ostatak kreme od malina na vatru da se otopi pa je prohladiti i sipati preko biskvita da se dobije ocaklina. Staviti u frizider da se stegne, ukrasiti ostatkom ganache kreme.
Prijatno! :)
(http://www.coolinarika.com/)