Podloga:
- 300 gr mlevena keksa ( plazma, digestive )
- 0.5 dl soka od procedjene narance
- 150 gr putera ili margarina
Krem:
- 500 ml slatko vrhnje
- 500 gr mascarpone
- 250 gr bele cokolade
- 1 vrecica zelatine ( 10 gr ) plus 4 zlice vode
Zele:
- sok od 2 procedjena limuna
- gustok soka od narace ili slicno ( sve ukupno tekucine treba da je 200 - 220 ml )
- 1 vrecica zelatine ( 10 gr ) plus 4 zlice vode
Priprema
Za podlogu pomesati mlevene kekse sa omeksalim maslacem ili margarinom, sokom, oblikovati koru i utisnuti u dno kalupa ( 24 - 26 Cm ). Ostaviti u frizider dok pripremamo krem.
Za nadev u posudu pomesati zelatin sa 4 zlice hladne vode. Ostaviti 10 minuta da nabubri.
Belu cokoladu otopiti na pari.
400 ml slatkog vrhnja izmiksati u slag ( ne jako cvrst )
Mascarpone sobne temperature izmiksati u glatku kremu, sjediniti sa slagom od slatkog vrhnja.
Kada je zelatina nabubrela zagrevati ( ne kuvati ) neprestalno mesajuci, dok se zelatin ne rastopi. Odma sjediniti sa 100 ml slatkog vrhnja ( tecni, netreba miksati ), pa sve to umesati u slatko vrhnje, i mascarpone, pa umesati rastopljenu belu cokoladu. Kratko sjediniti. Istresti na podlogu od keksa, poravnat, ostaviti u frizider da se stisne nadev.
Za vocni zele u posudu pomesati zelatinu sa 4 zlice vode. Ostaviti 10 minuta da nabubri. Zagrevati ( ne kuvati ) neprestalno mesajuci dok se zelatin ne rastopi. Pomesani sa procedjenim limunovim sokom, pa dodati gustok soka od narace da bude sve ukupno oko 200 - 230 ml tekucine. Prelite preko nadeva. Vratiti u frizider da se zele stisne.
(http://www.coolinarika.com/)