Filled Under:

Svečana torta sa orasima i čokoladom



Sastojci
biskvit

  •  12 bjeljanjaka 
  •  400g šećera  
  • 400g mljevenih oraha  
  • 1vanili šećer


krema

  •  12 žumanjaka  
  • 200g šećera  
  • 220g čokolade  
  • 150ml slatkog vrhnja  
  • 450g maslaca


čokoladna glazura

  •  50ml slatkog vrhnja  
  • 80gčokolade


Priprema

Od bijelanjaka i šećera ulupajte čvrsti snijeg,ručnom pjenjačom umješajte orahe

Izrežite osam krugova pek papira prema veličini vašeg okruglog lima za torte

Pećnicu ugrijte na 180-200(prilagodite po vašoj pećnici ).
Na lim stavite pek papir i na njega stavite po dvije kaciole tijesta.
Pecite otp 10 minuta,i tako osam kora,bit će brže ako imate dva lima.
Biskvit nemojte skidati sa papira, neka se ohladi na njemu,tek kada budete filovali.

KREMA: Žumanjke ručnom pjenjačom pomješajte sa šećerom.Kuhajte na pari.Pustite da se skroz ohladi

kada su vam se žutanjci i šećer ohladili,čokoladu zajedno sa slatkim vrhnjem otopite na pari i još vruće povežite sa žutanjcima.
Odmah izradite maslac,I ovu gornju toplu kremu povežite sa maslacem

E sada stavite koru na ukrasni tanjur,i tek sada odlijepite pek papir

Na svaku koru stavite po dvije žlice (pune)nadjeva,ravnomjerno namažite.
(bilo bi dobro da nadjev odmah podijelite na 7 djelova + ostavite dio za omazati cijelu tortu)


Zatim ide druga kora,i tek sada odlijepite papir
Svečana torta sa orasima i čokoladom
Kada ste sve kore naredali cijelu tortu omažite,stranice torte pospite mljevenim orasima i na kraju prelijte čokoladnom glazurom,ukrasite orasima
 Svečana torta sa orasima i čokoladom/slika


(http://www.coolinarika.com/)