za krem:
- 100 g mlečne čokolade
- 50 g bele čokolade
- 2 kašike gustina
- 250 ml mleka
- 150 g omekšalog maslaca
- 3 kašika šećera u prahu
za koru:
- 200 ml mleka
- 1 vanilin šećer
- 300 g piškota
ukrašavanje:
- malo ribane bele čokolade i čokoladnih mrvica
Priprema
Umutiti gustin sa 5 kašika mleka. Ostatak satviti da provrije. Zatimj dodati razmućeni gustin i kuvati još 1 minuta. U vreo puding dodati usitnjene čokolade. Mešati dok se ne rastope, a onda ostaviti puding da se ohladi.
pripremanje fila
Penasto umutiti maslac sa šećerom u prahu. Zatim umešati ohlađeni puding i umutiti krem
ređanje piškota
Staviti mleko u prikladnu posudu i dodati vanilin šećer, pa mešati dok se ne rastopi. Obruč okrugle forme vel. 24cm, staviti na tanjir. Natopljene piškote ređati na dno
filovanje
Preko jednog sloja poređanih piškota namazati sloj krema,poravnati i prekriti sa još jednim slojem natopljenih piškota, a zatim premazati ostatkom kreme.
Površinu torte talasasto prošarati, i posuti čokoladnim mrvicama i ribanom belom čokoladom.
(http://www.coolinarika.com/)