Filled Under:

Torta mascarpone



Podloga

  • 400 g mljevenog keksa plazma
  • 150 g maslaca
  • 100 g šećera u prahu
  • Sok jedne naranče
  • 150 ml ružine vodice ili soka
  • 2 žlice meda

Nadjev:

  • 500 g mascarpone sira
  • 250 ml šlaga
  • 2 žlice meda
  • 500 g jagoda
  • 3 žlice šećera

Priprema:
Kekse samljeti, maslac pjenasto izraditi. U kekse dodati sve sastojke pa izmiješati, ako je gusto dodati još soka, zatim dodati maslac i dobro sjediniti, pustiti u hladnjak dok se priprema nadjev.
Prvo jagode isjeći na kockice te ih posuti šećerom. Šlag izmiksati dodati mascarpone, med i još izmiješati, zatim jagode sa sokom koji se napravio dok su stajale u šećeru. U ovom slučaju ja sam koristila tepsiju br.26 koju sam obložila najlonskom folijom te formirala tortu.Prvo na foliju rasporediti pola bijele kreme, pa staviti u led na 5 min da se stisne, nakon toga staviti jednu trećinu kreme od keksa, pa opet polovicu bijele i završiti s kremom od keksa. Ostaviti da se dobro stisne. Kad se stisnula, tortu okrenemo na podmetač torte skinemo foliju i ukrasimo po zelji.
Prijatno!

(http://tortekolaci.com/)