- 400 g mljevenog keksa plazma
- 150 g maslaca
- 100 g šećera u prahu
- Sok jedne naranče
- 150 ml ružine vodice ili soka
- 2 žlice meda
Nadjev:
- 500 g mascarpone sira
- 250 ml šlaga
- 2 žlice meda
- 500 g jagoda
- 3 žlice šećera
Priprema:
Kekse samljeti, maslac pjenasto izraditi. U kekse dodati sve sastojke pa izmiješati, ako je gusto dodati još soka, zatim dodati maslac i dobro sjediniti, pustiti u hladnjak dok se priprema nadjev.
Prvo jagode isjeći na kockice te ih posuti šećerom. Šlag izmiksati dodati mascarpone, med i još izmiješati, zatim jagode sa sokom koji se napravio dok su stajale u šećeru. U ovom slučaju ja sam koristila tepsiju br.26 koju sam obložila najlonskom folijom te formirala tortu.Prvo na foliju rasporediti pola bijele kreme, pa staviti u led na 5 min da se stisne, nakon toga staviti jednu trećinu kreme od keksa, pa opet polovicu bijele i završiti s kremom od keksa. Ostaviti da se dobro stisne. Kad se stisnula, tortu okrenemo na podmetač torte skinemo foliju i ukrasimo po zelji.
Prijatno!
(http://tortekolaci.com/)