Filled Under:

Brzi kolač od višanja, keksa i žutog fila

Sastojci i priprema:

  • Keks petit

Fil sa višnjama:
  • 500 grama višanja
  • 12 kašika griza
  • 700 ml vode
  • 10 kašika šećera

Žuti fil:
  • 7 kašika šećera
  • 3 pudinga od vanilije
  • 150 grama maslaca
  • 800 ml mlijeka

Šlag:
  • 500 ml vrhnja za šlag

Način pripreme:
Keks petit poredati po tepsiji.
Višnje, šećer i griz skuhati u 700 ml tećnosti, u koliko koristite višnje iz kompota onda na količinu iz tegle dodajte toliko vode da dobijete 700 ml tećnosti. Kad to skuhate vruć fil premažite preko keksa.
Puding sa šećerom razmutite u 200 ml mlijeka, ostatak mlijeka stavite da kuha i skuhajte puding. Kad se ohladi sastavite ga sa umućenom maslacem i nanesite na kolač.
Još vam ostaje da umutite vrhnje za šlag i nanesete na kolač.
Tepsija je negdje oko 3ox20…
Prijatno!