Filled Under:

Zebra rolat



Sastojci:

Biskvit:
  • 5 jaja
  • 5 kašika šećera
  • 1 čaša brašna
  • pola čaše nišeste( moze i gustin)
  • 1 vanilin šećer
  • 1 kašika soka od limuna
  • malo praška za pecivo
  • 2 kašike kakaa


Krema:
  • 5 dcl mleka
  • 5 kasika nišeste ( moze i gustin)
  • 100 g šećera
  • 150 g margarina
  • 2 vanilin šećera



Priprema:
Umutiti sneg od belanaca, dodati šećer, jedno po jedno žumance,vanilin šećer,1 kašiku soka od limuna i na kraju pažljivo umešati brašno,malo praška za pecivo i nišestu.
Smesu podeliti na dva dela,u jedan deo dodati 2 kašike kakaa.
Sipati u veliki pleh obložen pek papirom, naizmenicno kao na slici i ispeći koru na 180 stepeni 30-tak min..
Gotovu koru odmah uviti na vlažnu krpu zajedno sa papirom.
Kad se kora ohladi,premazati pripremljenim filom i ponovo zaviti u rolat.