Filled Under:

Rolat sa višnjom



Sastojci

200 g višanja
3 jaja
100 g brašna
pola kašičice praška za pecivo
prstohvat soli
100 g šećera
20 g kakao praha
100 g džema od višanja
3 kašike soka od višanja
3 kesice šlag fiksa
500 ml šlaga
100 g komadića čokolade
Priprema

Mikserom umutite jaja s prstohvatom soli i šećerom, postepeno dodajte brašno pomešano s praškom za pecivo i kakaom, pa dobro izmešajte varjačom. Testo sipajte u pleh obložen masnim papirom i pecite u rerni na 200 stepeni oko 10 minuta. Pečenu koru stavite na krpu posutu šećerom, ohladite, uklonite papir i zajedno sa krpom urolajte. Višnje operite i pomešajte sa sokom, džemom i kesicom šlag fiksa. Dve kesice šlag fiksa pomešajte sa kašičicom šećera, dodajte umućen šlag i promešajte. Odmotajte rolat, premažite 2/3 šlaga, po sredini rasporedite višnje pomešane sa džemom i sokom, ponovo urolajte, namažite rolat preostalim šlagom i stavite u frižider da se hladi dva sata. Pre serviranja ukrasite komadićima čokolade.

(http://www.receptinadlanu.com/)