Sastojci
Za kolač:
- 100 gšećera
- 60 gšećera u prahu
- 125 mlulja
- 60-100 gDžema extraborovnica PodravkaSaznaj više na namirnici podravka.hr
- 90 gPšeničnog oštrog brašna tip 400 Podravka Saznaj više na namirnici podravka.hr
- 90 gPšeničnog glatkog brašna tip 550 Podravka Saznaj više na namirnici podravka.hr
- 1 žličicaPraška za pecivo Dolcela Saznaj više na namirnici podravka.hr
- 1 žličicasode bikarbone
- 1 žličicaVanilin šećera Dolcela Saznaj više na namirnici podravka.hr
- 45 gkakaa
- 200 mljogurta
- 40 mlmlijeka
Za glazuru:
- 25 gmaslaca
- 50 gčokolade
- 3 žliceslatkog vrhnja
Priprema
- 1Izmiješajte šećer, šećer u prahu, ulje i džem.
- 2Pomiješajte brašna, dodajte prašak za pecivo, sodu bikarbonu, vanilin šećer i kakao.
- 3U smjesu od brašna umiješajte smjesu od džema i ulja, a zatim i jogurt koji ste izmiješali s mlijekom.
- 4Sve dobro promiješajte i izlijte u namašćen duguljasti kalup (26×12 cm).
- 5Kolač pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 40 minuta.
- 6Na laganoj vatri otopite maslac, čokoladu i vrhnje, pa ovom glazurom prelijte još vrući kolač.
Izvor: www.coolinarika.com