Filled Under:

Proljetni kolač

Preuzeto sa stranice www.slastistika.hr

Tijesto:

  • 250 g brašna
  • 170 g margarina
  • 100 g šećera
  • 4 žumanjka
  • pola žlice vrhnja
  • 2 vanilin šećera
  • 1/ praška za peciva

Fil:

  • 4 bjelanjka
  • 100 g šećera
  • 6 dcl jogurta
  • 4 dcl vrhnja
  • 5 žlica oštrog brašna
  • dva vanilin šećera

Priprema:

  1. Napravite prhko tijesto pa podijelite ga u dva dijela. Prvi dio stavite u hladnjak dok pripremate fil, a drugi dio stavite u zamrzivač.
  2. Bjelanke dobro izradite mikserom. U drugoj posudi pomiješajte ostale sastojke pa pažljivo u tu smjesu dodajte bjelanke. Kremu stavite na tijesto te na vrh naribajte drugi dio tijesta koji je stajao u zamrzivaču.
  3. Pecite 40 minuta na 160 stupnjeva.
Izvor: njamnjam.co