
Sastojci za biskvit:
- 4 jaja
- 6 kašika vode
- 10 kašika brašna
- 10 kašika šećera
- 4 kašike kakaa
- 1 prašak za pecivo
Sastojci za kremu:
- 5 dcl mlijeka
- 2 kašike brašna
- 3 kašike gustina
- 5 kašika šećera
- 200 g margarina
Glazura:
- 100 g čokolade
- 50 g margarina
- 100 g kokosovog brašna (za uvaljati)
Priprema:
Jaja i šećer pjenasto umutite, dodajte vodu i ostale sastojke, sve dobro izradite i pecite na 180 stupnjeva u limu srednje veličine obloženom papirom za pečenje, ali samo dno.
Pečeni biskvit ohladite, odvojite od papira i prerežite u 2 kore.
U malo mlijeka razmutite brašno, gustin i šečer te smjesu ulijete u ostatak kipučeg mlijeka; u hladnu kremu umiksajte margarin te jednom trečinom kreme premažite prvu koru i poklopite je drugom.
Okruglim kalupom ili malom čašicom režite okrugle kolačiće, premažite ih bogato po stranicama, podignite im gornji rub kako glazura ne bi curila sa strana ,kremu uvaljajte u kokos, a vrh glazirajte čokoladom.
Ukrasiti bijelom čokoladom.
Izvor: cupavci.net