Sastojci
Biskvit:
- 2jaja
- 1vanilin šećer
- 180 gšećera
- 250 mlmlijeka
- 100 mlulja
- 250 gbrašna
- 1 žličicapraška za pecivo
- 1/2 žličicesoda bikarbona
- 2 žlicekakaa
- 150 gčokolade narezane na komadiće
Krema od višanja:
- 100 gšećera (ako volite slađe dodajte još šećera)
- 1kompot od višanja
- 2 žlicebrašna
- 2 dclvode
- 2pudinga od vanilije
Krema od vanilije
- 1puding od vanilije
- 2 dclslatkog vrhnja (1dcl se kuha sa mlijekom, a 1dcl izraditi i umješati u hladnu kremu)
- 400 mlmlijeka
- 3 žlicešećera
- 30 gizraditog margarina
Priprema
- 1Pripremiti kalup za pećnicu, ja sam koristila okrugli kalup veličine 26 cm. Pećnicu ugrijati na 200 C.Prvo izmiksati šećer, vanilin šećer, mlijeko i ulje, zatim dodati jedno po jedno jaje. Nakon što izradite smjesu sa jajima dodati lagano brašno prosijano sa 1 žličicom praška za pecivo, 1/2 žličice soda bikarbone i dvije žlice kakaa. Sve to lagano promješati. Zatim istresti nasjeckanu čokoladu i žlicom izmješati smjesu. Istresti smjesu u kalup za pećnicu. Peći oko 20 minuta i provjeriti sa nožem da li je biskvit gotov. Biskvit izvaditi iz kalupa i ostaviti da se malo ohladi. Biskvit poravnati po vrhu ( ja sam odrezala vrh biskvita kada sam ga poravnavala tako da nema korice). Staviti biskvit na podlogu i obruč oko njega, zatim ga natopiti s malo mlijeka.Krema od višanja: kompot od višanja (sok i višnje) staviti kuhati sa 100g šećera (od tih 100 g odvojiti tri žlice šećera i pomješati ih sa 2 dcl vode, praškom za puding vanilija i 2 žlice brašna). Ako volite slađe slobodno dodajte još šećera sa višnjama.Kada višnje zakipe dodati smjesu pudinga i brašna i izmješati dok se fino ne zgusne. Smjesu s višnjam izliti vruću na biskvit (smjesa bude fino gusta i ne curi). Zatim staviti u hladnjak dok se sve fino ne ohladi.Pripremiti kremu od vanilije. Od 400 dcl mlijeka odvojiti 1 dcl, a ostatak staviti kuhati sa 1 dcl slatkog vrhnja. U 1 dcl mlijeka izraditi puding od vanilije sa tri žlice šećera. Kada mlijeko zakipi dodati puding od vanilije i malo kuhati. Premjestiti u zdjelu i ohladiti. Kada se krema od vanilije ohladila dodati izradito 30 g margarina i sve dobro promješati. Izraditi 1 dcl slatkog vrhnja i umješati u kremu od vanilije.Na ohlađene višnje dodati kremu od vanilije.Po želji možete dodati šlag ili naribane čokoladu na kremu od vanilije... Što vam je volja :)
Posluživanje
Tortu sam ostavila u obruču do sutra.
Izvor: coolinarika.com