Filled Under:

Fina sočna tortica



Sastojci
za kore:

  •  12 komjaja  
  • 12 kašikašećera  
  • 15 kašika mljevenih oraha  
  • 3 kom prašaka za pecivo  
  • 3 kašike griza  
  • 3 kašike brašna


Za natapanje kora:

  •  600 mil čokoladnog mlijeka


Fil prvi :

  •  880 gkisele pavlake  
  • 250 gšećera u prahu  
  • 300 g mljevenog plazma keksa


Fil drugi:

  •  500gšlaga  
  • kisela voda 


Priprema

Kore:
Umutiti 4 jaja sa 4 kašike šećera,dodati kašiku brašna,kašiku griza,prašak za pecivo i 5 kašika mljevenih oraha. Promiješati.
Kalup obložiti pek papirom i izliti smjesu.
Peći u zagrijanoj rerni na 180 c oko 20 minuta zavisi od rerne. Najbolje probati čačkalicom da li je gotovo.
Ispeći 3 ovakve kore.

Svaku koru natopiti sa po 200mil čokoladnog mlijeka.

Fil prvi:
Pavlaku umutiti sa prah šećerom,dodati mljeveni plazma keks.

Fil drugi:
Šlag čvrsto umutiti sa kiselom vodom.

Od umućenog šlaga uzeti 5 kašika i dodati u prvi fil. Promiješati.

Filovanje:
-kora
-fil sa plazmom
-šlag
-kora
-fil sa plazmom
-šlag
-kora
-fil sa plazmom
-šlag

Staviti u frižider da se fino stegne.

(http://www.coolinarika.com/)