Sastojci
Za biskvit:
- 6jaja
- 100 gšećera
- 3 žlicevode
- 50 gPšeničnog oštrog brašna tip 400 Saznaj više na namirnici podravka.hr
- 15 gkakaa
- ½Praška za pecivo Saznaj više na namirnici podravka.hr
Za kremu:
- 300 mlmlijeka
- 35 gPšeničnog oštrog brašna tip 400Saznaj više na namirnici podravka.hr
- 50 gšećera
- 100 gčokolade za kuhanje
- 200 gmaslaca
Za ukrašavanje:
- 4banane
- 2Šlag pjeneSaznaj više na namirnici podravka.hr
- 250 mlmlijeka
Priprema
- 1Jaja i šećer pjenasto izmiješajte, dodajte vodu, brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakaom te lagano promiješajte.
- 2Smjesu izlijte u namašćen i pobrašnjen lim (vel. 21×35 cm) i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 30 minuta.
- 3Brašno i šećer pomiješajte s malo mlijeka i ukuhajte u ostatak kipućeg mlijeka u kojem ste već rastopili čokoladu. Kuhajte nekoliko minuta uz miješanje, a zatim gustu smjesu ohladite uz povremeno miješanje.
- 4U hladnu kremu dodajte izrađeni maslac i dobro izmiješajte.
- 5Na ohlađeni biskvit stavite kremu, rasporedite banane narezane na kolutiće i premažite šlag pjenom pripremljenom prema uputi na vrećici.
Posluživanje
Dobro rashlađeni kolač prije posluživanja narežite na kocke.
Savjet
Banane obvezno nakapajte limunovim sokom da ne potamne.
Izvor: coolinarika.com