Sastojci
Za biskvit:
- 7bjelanjaka
- 150 gšećera
- 1 vrećicaVanilin šećera Saznaj više na namirnici podravka.h
- 1 vrećicaPraška za pecivo Saznaj više na namirnici podravka.hr
- 70 gPšeničnog oštrog brašna tip 400 Saznaj više na namirnici podravka.hr
- 150 gkokosova brašna
Za kremu:
- 7žumanjaka
- 2 vrećiceVanilin pudinga Saznaj više na namirnici podravka.h
- 700 mlmlijeka
- 100 gmaslaca
- 100 gšećera u prahu
- 500 mlslatkog vrhnja
Još potrebno:
- 12 komadapetit beurre keksa
- oko 100 mlmlijeka
- 2-3 žlicemaraskina
Za posipanje:
- 50 gkokosova brašna
Priprema
Za biskvit:
- 1Bjelanjke istucite u snijeg i postepeno dodajte šećer i vanilin šećer uz miješanje.
- 2Prašak za pecivo pomiješajte s brašnom te dodajte bjelanjcima, a zatim lagano umiješajte kokosovo brašno.
- 3Smjesu ulijte u kalup za torte promjera 26 cm koji ste obložili papirom za pečenje. Pecite u pećnici zagrijanoj na 170 °C oko 15-20 minuta dok površina ne postane lagano žuta.
- 4Biskvit ohladite i stavite na tanjur tako da gornju stranu okrenete prema dolje.Možete ga navlažiti sa malo mlijeka.
Za kremu:
- 1Žumanjke izmiješajte s pudingom i 200 ml mlijeka.
- 2Preostalo mlijeko stavite kuhati i kad zavrije umiješajte pripremljenu smjesu. Kuhajte uz miješanje dok se ne počne zgušnjavati, a zatim maknite s vatre i ohladite.
- 3Maslac i šećer izmiješajte električnom miješalicom i umiješajte u hladnu kremu.
- 4Slatko vrhnje istucite u šlag i umiješajte u kremu.
- 5Na biskvit stavite pola kreme, zatim posložite kekse koje ste umočili u smjesu mlijeka i maraskina. Prekrijte ostatkom kreme. Tortu pospite kokosovim brašnom.
Izvor: www.coolinarika.com