Filled Under:

Torta od jabuka

krem torta od jabuka

  • BISKVIT:
  • 5 jaja
  • 5 žlica brašna
  • 5 žlica šećera
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 žlica ulja
  • NADJEV:
  • 1 kg očišćenih jabuka
  • 1 l vode
  • 500 gr šećera
  • PUDING OD JABUKA:
  • ostatak vode od kuhanih jabuka
  • vode po potrebi
  • 3 pudinga od vanilije
  • DEKORACIJA:
  • 500 ml šlaga
PRIPREMA BISKVITA:
1. Odvojite žumanjke od bjelanjaka i bjelanjke izradite u čvrsti snijeg.
2. Žumanjke pjenasto izradite sa šećerom.
3. Dodajte ulje i brašno koje ste prethodno pomiješali sa praškom za pecivo.
4. U žumanjke dodajte bjelanjke koje kuhačom lagano izmješate i sve sjedinite.
lagani biskvit





 
 
5. Na dno okruglog kalupa postavite masni papir (moj je promjera 26 cm) i salijte smjesu.
6. Pecite na 180 stupnjeva 20 minuta.
ispečeni biskvit za tortu





 
 
7. Kada se ohladi nožem odvojite biskvit od stranica kalupa, odlijepite papir i možete ga prebaciti na tacnu na kojoj ćete slagati tortu.
PRIPREMA NADJEVA:
1. U vodi skuhajte jabuke i šećer.
kuhane jabuke






 
2. Ocijedite jabuke i ostavite da se ohladi, a vodu koju ste ocijedili stavite sa strane.
3. Izradite ih štapnim mikserom.
pasirane jabuke





 
 
4. Raširite jabuke po površini biskvita.
krema od jabuka







 
PRIPREMA PUDINGA OD JABUKA:
1. U mjericu sipajte vodu u kojoj ste kuhali jabuke i ako vam zafali dodajte još vode da dobijete 1 l.
2. Dio vode pomiješajte sa pudinzima od vanilije, bez dodavanja šećera, jer ga već ima u vodi, a ostatak vode zakuhajte.
3. Kada voda prokuha, ubacite pudinge i kuhajte dok ne postane gusta smjesa.
puding u soku





 
 
4. Još tako vruće možete preliti preko jabuka i ravnomjerno rasporediti.
puding krema na torti







5. Ostavite sve da se ohladi.
PRIPREMA DEKORACIJE:
1. Dobro izradite šlag.
2. Premažite cijelu tortu.
3. Površinu torte sam posipala sa malo mljevenih lješnjaka i poslagala sam tanke listiće jabuka koje sam sušila u rerni na 150 stupnjeva oko 20 minuta.
dekoracija od sušenih jabuka




Izvor: http://www.kolaci.biz/