- 3 jaja
- 3 žlice šećera
- 3 žlice brašna
- 2 žlice kakao praha
- 1/2 vrećice praška za pecivo
- za kremu
- 5 dcl slatkog vrhnja
- 4 lice meda
- 2 lista želatine
- 200gr tamne čokolade
- 40 gr maslaca
Jaja odvojiti, od bjelanjaka umutiti čvrsti snijeg a žumanjke mutiti s šećerom, dodati im brašno, prašak za pecivo i kakao prah, na kraju kuhačom umiješati snijeg. Ja sam ovo pekla u jako malom kalupu, ako ćete koristiti standardan onda poduplajte sastojke za biskvit. Peći u zagrijanoj pećnici 15 minuta na 180 stupnjeva. Za kremu, namočiti želatinu, umutiti slatko vrhnje, pa u lončiću otopiti želatinu zajedno s medom ia dodati u tučeno slatko vrhnje.Ovo je moja verzija kreme.Slobodno možete med zamjeniti mljevenim šećerom. Otopiti čokoladu zajedno s maslacem.
Biskvit prerezati vodoravno na dvije kore, na prvu koru namazati polovicu kreme, izravnati površinu i staviti na 10tak minuta u zamarzivač da se stisne, premazati tankim slojem čokolade, ovo je stvarno važno, da to bude tanki sloj, samo par žlica i opet namazati ostatak kreme od slatkog vrhnja. Prekriti drugom korom pa na nju izliti preostalu otopljenu čokoladu. Staviti u hladnjak, najbolje preko noći.
Biskvit prerezati vodoravno na dvije kore, na prvu koru namazati polovicu kreme, izravnati površinu i staviti na 10tak minuta u zamarzivač da se stisne, premazati tankim slojem čokolade, ovo je stvarno važno, da to bude tanki sloj, samo par žlica i opet namazati ostatak kreme od slatkog vrhnja. Prekriti drugom korom pa na nju izliti preostalu otopljenu čokoladu. Staviti u hladnjak, najbolje preko noći.
(http://ave-dulcis.blogspot.com/)