Kore:
- 10 xxl jaja
- 12 kašika prah šećera
- 250gmaslaca
- 200 g istopljene čokolade
- 150g plazma mlevenog keksa
- 2 kašike prezli (mrvice)
- 20g mlevenih pečenih oguljenih lešnika
Čokoladni fil:
- 8 xxl jaja
- 250 gšećera
- 250gmaslaca
- 260g čokolade istopljene
- 100 g plazma keksa
i još :
- 500 ml slatke mlečne pavlake 36 %m.m.
- 150g šlaga + 2dl kisele vode čokolada za ukrašavanje
Priprema
Priprema kore - Zavodnica
Kore:
Mikserom umutiti 10 zumanaca sa 4 kašike prah sećera dok ne pobele u gustu penu, dodati kašiku po kašiku umućenog maslaca, otopljenu i mlaku čokoladu, dalje ručno umešati mleveni plazma keks, prezle i lešnike i na kraju lagano umešati špatulom sneg od 10 belanaca iz 3 puta koji je umućen u čvrst šne sa ostatkom šećera.
Podeliti na 4 dela i peći 4 kore u plehu prečnika 28 cm obložen pek papirom na temperaturi od 165 C ventilatorska pećnica ili 180 C klasična oko 20 min, dok se pritisakom prsta u centar vrati u prethodni položaj.
Fil:
Žicom umutiti 8 jaja sa 200g prah sećera, mešati na pari dok se ne zgusne do 71 C.
Umutiti puter penasto pa dodati ohladjenom kremu od jaja kašiku po kašiku, dodati otopljenu čokoladu i mleveni plazma keks. Ostaviti fil da odstoji da upije keks, ako vam se ucini da je fil redak slobodno dodati jos keksa.
Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag, ako mislite da treba dodajte 2 kremfixa.
Sastavljanje torte:
Na tanjir za posluženje stavite koru, 1/4 fila od čokolade, 1/3 šlaga od slatke pavlake;I tako sve do poslednje 4 kore. Stavite obruč oko torte i ohladite preko noći u frižideru. Ukrasite šlagom ili ganacheom od čokolade. Ukrašena je ružama od šlaga I čokoladnim pločicama.
Napomena:
* čokolada mora biti kvalitetna od 40 % kakaa, koristila sam Menaž
* s.pavlaka Imlek
* ako nemate plazma keks može neki drugi vama drag
* fil sa žumancima je odličan samo paziti da ne provri jer će se žumanca zgrušati i pretvoriti u kajganu
Ukrasiti po želji, može se samo posuti rendanom čokoladom ili lešnicima kad se cela premaže filom bez ukrašavanja
Uživajte mi jesmo :)
(http://www.coolinarika.com/)