- jaje: 3
- šećer: 100 g
- brašno: 75 g
- kakao: 15 g
- prašak za pecivo: 1 žličica
- gustin: 25 g
- čokolada: 250 g
- nougat: 200 g
- slatko vrhnje: 7,5 dl
- lješnjak: 100 g
- kakao: 1-2 žlice
- Toffifee bomboni: 100-150 g
Priprema
Za kremu čokoladu za kuhanje i nougat grubo narezati. Slatko vrhnje zagrijati, skinuti sa štednjaka, čokoladu i nugat dodati i miješati dok se ne rastope. Staviti u hladnjak 4 – 5 sati da se vrhnje potpuno ohladi. Za tijesto bjelanjke s 3 žlice hladne vode čvrsto ulupati, dodati postupno šećer i miješati dok se šećer ne rastopi. Žumanjke dodati i izmiješati. Brašno, kakao, gustin i prašak za pecivo izmiješati (po potrebi protisnuti kroz cjedilo). Polako dodati smjesi od jaja i s pjenačom oprezno povezati.
Dno kalupa za tortu (26 cm) namazati uljem i posuti brašnom. Tijesto usuti u kalup, izravnati i peći 20 – 25 min. na 175 °C. Pečeni biskvit izvaditi iz pećnice, nožem odvojiti od ruba i ostaviti da se hladi. Hladan uzdužno jednom prerezati. Lješnjake nasjeckati i bez masnoće propržiti. Ostaviti da se ohlade i dodati ih hladnom čokoladnom vrhnju. Mikserom vrhnje napola ulupati (ne prečvrsto).
Jedan biskvit staviti na tanjur za tortu, oko njega obruč kalupa od torte i biskvit namazati s 2/3 kreme, položiti drugi biskvit i premazati ostatkom kreme. Tortu ostaviti da se hladi 3 – 4 sata, zatim tortu posuti s kakaom i ukrasiti s Toffifee (čokoladnim bombonima).