500 ml mlijeka
2 želatina
300 g šećera
500 g šlaga u prahu
800 ml mlijeka
200 g mljevenog keksa
100 g čokolade
100 g rendane čokolade
600 g višanja
Priprema:
Želatin razmutiti sa 200 ml mlijeka. Zagrijati 300 ml mlijeka i šećer, dodati masu sa želatinom i prokuhati. Ostaviti u zamrzivač da se utegne. Dok traje proces, umutiti šlag sa mlijekom. Postepeno uz stalno mućenje dodavati kašiku po kašiku stegnutog želatina. Smjesu podijeliti na tri dijela i u jedan dio staviti keks, a u drugi otopljenu prohleđenu čokoladu. Okrugli kalup posuti sa polovinom već rendane čokolade. Staviti fil sa keksom, poređati polovinu ocjeđenih višanja, zatim čokoladni fil, preostale višnje i bijeli fil. Posuti preostalom čokoladom i ostaviti tortu u frižider da se dobro stegne.
Prije služenja dekorisati tortu.
(http://www.lijecenjebiljem.com/)