Sastojci:
Biskvit:
- 5 jaja
- 5 kašika šećera
- 1 čaša brašna
- pola čaše nišeste( moze i gustin)
- 1 vanilin šećer
- 1 kašika soka od limuna
- malo praška za pecivo
- 2 kašike kakaa
Krema:
- 5 dcl mleka
- 5 kasika nišeste ( moze i gustin)
- 100 g šećera
- 150 g margarina
- 2 vanilin šećera
Priprema:
Umutiti sneg od belanaca, dodati šećer, jedno po jedno žumance,vanilin šećer,1 kašiku soka od limuna i na kraju pažljivo umešati brašno,malo praška za pecivo i nišestu.
Smesu podeliti na dva dela,u jedan deo dodati 2 kašike kakaa.
Sipati u veliki pleh obložen pek papirom, naizmenicno kao na slici i ispeći koru na 180 stepeni 30-tak min..
Gotovu koru odmah uviti na vlažnu krpu zajedno sa papirom.
Kad se kora ohladi,premazati pripremljenim filom i ponovo zaviti u rolat.