
Sastojci
500 g narendanih tikvica (oko 2 komada srednje velicine)
200 g sitnog sira
100 g brasna
2 jajeta
1 ravna kasicica soli
2-3 cena belog luka
ulje za przenje
200 g sitnog sira
100 g brasna
2 jajeta
1 ravna kasicica soli
2-3 cena belog luka
ulje za przenje
Način pripreme
- Ociscene tikvice narendati na krupnoj strani rendeta, posoliti i ostaviti u cediljku da odstoje. Koliko god da puste vodu, pre stavljanja u smesu, dobro ih ocedite rukama, a neka stoje oko pola sata.
- Umutiti jaja, dodati brasno i sir, izmesati, pa dodati ocedjene tikvice i narendani beli luk.
- Zagrejati ulje, kasikom vaditi smesu i stavljati u vrelo ulje.
- Oblikovati ih kasikom.
- Prziti po nekoliko minuta dsa jedne i druge strane.
- Stavljati na salvetu da upije ulje.
- Sastav je fin, a ako dobro ocedite tikvice od vode i stavljate ih po przenju na salvetu, bice izvanredne.
recept preuzet- domacica.net .