Filled Under:

Uštipci sa Zdenka sirom

page

Sastojci
300 gr brašna
100 ml mleka u kojem je nadošlo pola kvasca (20 gr)
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
malo vode ukoliko vam se testo učini tvrdim
malo milerama, kačkavalja i semenke bundeve

Način pripreme
  1. Umesimo klasično kiselo testo bez jaja.
  2. Kad počne da raste premesimo ga i razvaljamo na radnoj površini.
  3. Do polovine testa ređamo u razmacima od 5-7 cm sir - prepolovila sam trougliće, prekrijemo drugom polovinom testa i sečemo na oblik romboida...
  4. Viljuškom spojimo ivice da sir ne bi iscurio kad se bude pržio na vrelom ulju.
  5. Uštipke pre prženja ostavimo da tako malo odstoje, 15 minuta je dovoljno, a onda ih ubacujemo u vrelo ulje i pržimo...
  6. Na kraju sam dodala odgore malo milerama, narendala malo kačkvalja i posula ih semenkama bundeve!

recept preuzet- domacica.net -