
Sastojci
300 gr brašna
100 ml mleka u kojem je nadošlo pola kvasca (20 gr)
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
malo vode ukoliko vam se testo učini tvrdim
malo milerama, kačkavalja i semenke bundeve
100 ml mleka u kojem je nadošlo pola kvasca (20 gr)
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
malo vode ukoliko vam se testo učini tvrdim
malo milerama, kačkavalja i semenke bundeve
Način pripreme
- Umesimo klasično kiselo testo bez jaja.
- Kad počne da raste premesimo ga i razvaljamo na radnoj površini.
- Do polovine testa ređamo u razmacima od 5-7 cm sir - prepolovila sam trougliće, prekrijemo drugom polovinom testa i sečemo na oblik romboida...
- Viljuškom spojimo ivice da sir ne bi iscurio kad se bude pržio na vrelom ulju.
- Uštipke pre prženja ostavimo da tako malo odstoje, 15 minuta je dovoljno, a onda ih ubacujemo u vrelo ulje i pržimo...
- Na kraju sam dodala odgore malo milerama, narendala malo kačkvalja i posula ih semenkama bundeve!
recept preuzet- domacica.net -