Filled Under:

Šubarice

Šubarice

Sastojci za biskvit:
  • 4 jaja 
  • 6 kašika vode 
  • 10 kašika brašna 
  • 10 kašika šećera 
  • 4 kašike kakaa 
  • 1 prašak za pecivo

Sastojci za kremu:
  • 5 dcl mlijeka 
  • 2 kašike brašna 
  • 3 kašike gustina 
  • 5 kašika šećera 
  • 200 g margarina

Glazura:
  • 100 g čokolade 
  • 50 g margarina
  • 100 g kokosovog brašna (za uvaljati)

Priprema:

Jaja i šećer pjenasto umutite, dodajte vodu i ostale sastojke, sve dobro izradite i pecite na 180 stupnjeva u limu srednje veličine obloženom papirom za pečenje, ali samo dno.

Pečeni biskvit ohladite, odvojite od papira i prerežite u 2 kore.

U malo mlijeka razmutite brašno, gustin i šečer te smjesu ulijete u ostatak kipučeg mlijeka; u hladnu kremu umiksajte margarin te jednom trečinom kreme premažite prvu koru i poklopite je drugom.

Okruglim kalupom ili malom čašicom režite okrugle kolačiće, premažite ih bogato po stranicama, podignite im gornji rub kako glazura ne bi curila sa strana ,kremu uvaljajte u kokos, a vrh glazirajte čokoladom.
Ukrasiti bijelom čokoladom.

Izvor: cupavci.net