Filled Under:

Cherry Lady

Cherry Lady

Sastojci

  • Biskvit:

  •  2jaja
  •  1vanilin šećer
  •  180 gšećera
  •  250 mlmlijeka
  •  100 mlulja
  •  250 gbrašna
  •  1 žličicapraška za pecivo
  •  1/2 žličicesoda bikarbona
  •  2 žlicekakaa
  •  150 gčokolade narezane na komadiće
  • Krema od višanja:

  •  100 gšećera (ako volite slađe dodajte još šećera)
  •  1kompot od višanja
  •  2 žlicebrašna
  •  2 dclvode
  •  2pudinga od vanilije
  • Krema od vanilije

  •  1puding od vanilije
  •  2 dclslatkog vrhnja (1dcl se kuha sa mlijekom, a 1dcl izraditi i umješati u hladnu kremu)
  •  400 mlmlijeka
  •  3 žlicešećera
  •  30 gizraditog margarina

Priprema

Težina:Jednostavno
  1. 1
    Pripremiti kalup za pećnicu, ja sam koristila okrugli kalup veličine 26 cm. Pećnicu ugrijati na 200 C.

    Prvo izmiksati šećer, vanilin šećer, mlijeko i ulje, zatim dodati jedno po jedno jaje. Nakon što izradite smjesu sa jajima dodati lagano brašno prosijano sa 1 žličicom praška za pecivo, 1/2 žličice soda bikarbone i dvije žlice kakaa. Sve to lagano promješati. Zatim istresti nasjeckanu čokoladu i žlicom izmješati smjesu. Istresti smjesu u kalup za pećnicu. Peći oko 20 minuta i provjeriti sa nožem da li je biskvit gotov. Biskvit izvaditi iz kalupa i ostaviti da se malo ohladi. Biskvit poravnati po vrhu  ( ja sam odrezala vrh biskvita kada sam ga poravnavala tako da nema korice). Staviti biskvit na podlogu i obruč oko njega, zatim ga natopiti s malo mlijeka. 

    Krema od višanja: kompot od višanja (sok i višnje) staviti kuhati sa 100g šećera (od tih 100 g odvojiti tri žlice šećera i pomješati ih sa 2 dcl vode, praškom za puding vanilija i 2 žlice brašna). Ako volite slađe slobodno dodajte još šećera sa višnjama. 
    Kada višnje zakipe dodati smjesu pudinga i brašna i izmješati dok se fino ne zgusne. Smjesu s višnjam izliti vruću na biskvit (smjesa bude fino gusta i ne curi). Zatim staviti u hladnjak dok se sve fino ne ohladi.

    Pripremiti kremu od vanilije. Od 400 dcl mlijeka odvojiti 1 dcl, a ostatak staviti kuhati sa 1 dcl slatkog vrhnja. U 1 dcl mlijeka izraditi puding od vanilije sa tri žlice šećera. Kada mlijeko zakipi dodati puding od vanilije i malo kuhati. Premjestiti u zdjelu i ohladiti. Kada se krema od vanilije ohladila dodati izradito 30 g margarina i sve dobro promješati. Izraditi 1 dcl slatkog vrhnja i umješati u kremu od vanilije. 
    Na ohlađene višnje dodati kremu od vanilije.

    Po želji možete dodati šlag ili naribane čokoladu na kremu od vanilije... Što vam je volja :)

Posluživanje

Tortu sam ostavila u obruču do sutra.

Izvor: coolinarika.com