Filled Under:

Hurmašice



Sastojci:
250 gr maslaca
2 jaja
2 žlice šećera
1 kg brašna
1 žličica praška za pecivo ili sode bikarbone
1 čaša kiselog vrhnja
malo soli
Priprema:
Dobro umutite maslac, dodajte jaja, šećer i kiselo vrhnje te sve opet dobro pomješajte. Zatim dodajte brašno pomiješano sa praškom za pecivo i malo soli. Od dobivenog tijesta napravite 32 loptice pa svaku od njih razvaljajte, prođite preko ribeža i složite za peći.
Pecite na 180 C otprilike pola sata. Pečene urmašice prelijte sa vrućim preljevom i ostavite ih preko noći da se dobro natope. Preljev dobijete tako da vodu i šećer (1kg šećera i 1 litar vode) skuhate, dodate sok od pola limuna, drugu polovicu narežete na krište i to sve zajedno prelijte preko pečenih hurmašica.
Izvor: http://www.recepti-svijeta.com/