Filled Under:

Kolač sa jagodama

Kolač sa jagodama

Sastojci

  • Kora

  •  6jaja
  •  6 kasikasecera
  •  6 kasikabrasna
  • Krema

  •  1/2 lmlijeka
  •  200 gr.secera
  •  2vanilin secera
  •  15 grzelatina
  •  500 mltucenog vrhnja
  •  oko 800 gr. jagoda

Priprema

  1. Kore:
  2. 1
    Umutiti bjelanca sa secerom, zatim zumanca pa sve sjediniti sa 6 kasika brasna.
  3. 2
    Peci na pergament papiru u cetvrtastom plehu 30 min na 180 stepeni.
  4. 3
    Peceno podijeliti na 2dijela.
  5. Krema;
  6. 1
    Prokuvati mlijeko sa secerom i umijesati zalatin predhodno izmijesan sa pola solje hladne vode. dodati vanilin secer i ostaviti da se ohladi sve dok se ne stegne (u frizideru). Najbolje cim postane gusto kao puding
  7. 2
    Umutiti vrhnje i polako dodavati u malo mikserom umuceno stegnutu masu sa mlijekom.
  8. 3
    Mutiti malo duze da se dobije fina krema.
  9. Jagode posuti sa malo secera i redati po kori , pa krema, pa opet kora, jagode i nakraju krema. Ostaviti u frizider nekoliko sati da se lijepo stegne.
Izvor: coolinarika.com