Filled Under:

Kremasti kolač s jagodama



Sastojci

2 pudinga od jagode
6 dcl. mleka
7 kašika šećera
2 kašike kisele pavlake


5 dcl. slatke pavlake
400 gr. jagoda
5 kašike šećera
10 gr. želatina u prahu + 1 dcl vode


2 šlaga ili šlag krema
oko 200 gr. petit keksa za podlogu

Priprema

Skuvati puding i u topao umešati kiselu pavlaku.

Želatin staviti u vodu da nabubri pa ga posle desetak minuta zagrejati da se otopi. Ja stavim šoljicu sa želatinom u mikrotalasnu i ugrejem. 

Jagode izmiksati u blenderu pa dodati u čvrsto umućnu slatku pavlaku sa šećerom. Ručno izmešati, pa dodati i istopljen želatin.

Keks natopiti u mleku, preko sipati puding. Kada se ohladi staviti smesu od slatke pavlake, jagoda i želatina. Ostaviti nekoliko sati u frižider da se stegne.
Na kraju staviti i šlag.

Izvor: http://www.maminajela.com/