Filled Under:

Ledena fantazija u zagrljaju šarlote




Sastojci

Broj osoba:
  • Za roladu:
  •  4jaja
  •  80 gšećera
  •  1limun šećer
  •  1vanilin šećer
  •  3 žlicetople vode
  •  100 goštrog brašna
  •  20 gkukuruznog škorbnog brašna - Gussnela Dolcela
  •  ½ žličicepraška za pecivo
  •  200 gdžema od jagoda
  • Za šarlotu:

  •  400 mlslatkog vrhnja (vrhnja za šlag)
  •  1Ledena fantazija sladoledni desert - čokolada
  •  1ledena fantazija za sladoledni desert - okus vanilija
  •  2-3 žlicedžema od jagoda












































































































































































Priprema

Težina:Složeno
  1. Za roladu:

  2. 1
    Jaja, (smeđi) šećer, limun šećer i vanilin šećer miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete gustu smjesu. Dodajte toplu vodu, brašno pomiješano s Gussnelom i praškom za pecivo te lagano promiješajte.
  3. 2
    Lim za pečenje veličine 40×30 cm obložite papirom za pečenje i u njega ravnomjerno rasporedite pripremljenu smjesu. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 10-12 minuta.
  4. 3
    Pečeni kolač odmah uvijte zajedno s papirom za pečenje, prekrijte vlažnom krpom te ostavite da se ohladi.
  5. 4
    Ohlađeni biskvit premažite džemom od jagoda pa uz pomoć odvojenog papira zarolajte. Roladu zamotanu u papir za pečenje ostavite u hladnjaku najmanje 2 sata.

  6. ____________
    Napomena: Ako koristite arome umjesto limun i vanilin šećera dodajte još 2 žlice šećera.
  7. Za šarlotu:

  8. 1
    Ohlađenu roladu narežite na ploške debljine 1,5 cm. Manji kalup za torte fi 20-24 cm ili zdjelu u obliku polukugle obložite prozirnom prijanjajućom folijom, pa složite ploške rolade jednu do druge.
  9. 2/slika/1895807/
    Za kremu od vanilije u 200 ml hladnog vrhnja za šlag dodajte sadržaj vrećice Ledene fantazije - okus vanilija. Kratko promiješajte električnom mješalicom najmanjom brzinom, a zatim nastavite miješati najvećom brzinom 3 minute. Ponovite isti postupak s Ledenom fantazijom - čokolada.
  10. 3/slika/1895809/
    U pripremljeni kalup stavite kremu od vanilije, dodajte u sredinu džem od jagoda - po želji malo pomiješajte, pa rasporedite kremu od čokolade.
  11. 4/slika/1895811/
    Ostavite šarlotu u zamrzivaču da se dobro stisne a potom ju izvadite - okrenite, na tanjur za posluživanje.

Posluživanje

Prije posluživanja, izvadite šarlotu iz zamrzivaža 15-30 minuta dok se vanjski omotač rolade ne odmrzne. U slast!


Mala tajna: Za njadev od jagoda koristila sam 
home made džem od jagoda skuhan prema uputamaDolcela želina za brzo ukuhavanje voća.

Izvor: coolinarika.com