Filled Under:

Torta sa kafom

torta sa kafom

Sastojci
  • 200 gr margarina
  • 1 šolja mleka
  • 1 i 1/2 šolja šećera
  • 1 i 1/2 šolja brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 3 kašike kakaoa
  • 2 kašičice kafe
  • 4 jaja
Piškota red:
  • 200 gr piškota
  • 150 ml vode
  • 1 kašika kafe
  • 2 kašike šećera
Krem:
  • 400 ml slatke pavlake ( vrhnje za šlag )
  • 500 ml jogurta
  • 100 gr šećera u prahu
  • 3 kašike kafe
  • 3 kesice želatina
Sirup:
  • 100 ml vode
  • 3 kašike šećera
  • 1 kašičica ekstrata ruma
Priprema:
U šerpu stavite mleko, šećer, margarin i kafu.
Stavite da provri , pa sklonite sa vatre.
Kad se ohladi dodajte žumanca jedno po jedno muteći.
Dodajte brašno i prašak za pecivo pa sve sjedinite.
Ulupajte jak šne od belanaca pa ih dodajte sastavu i izmešajte varjačom.
Stavite da se peče biskvit na 180 stepeni u okruglom kalupu prečnika 23cm.
Ulupajte slatku pavlaku sa šećerom i kafom.
Želatin stavite u 50ml vode da nabubri 5 minuta, pa ga zagrejte, da ne provri, nego se samo otopi pa ga dodajte jogustu i dobro izmešajte.
Sad tu smesu sipajte u smesu od slatke pavlake i sve sjedinite.
Skuvajte kafu po merama u sastojcima.
Stavite vodu i šećer za sirup da provri, pa sklonite sa vatre pa dodajte ekstrat ruma.
BPečen i ohladjen biskvit presecite na dva dela, pa stavite prvi deo u kalup u kojem se pekao.
Nanesite pola krema, pa umačite piškote u skuvanu kafu i redjajte red preko krema, dtavite drugi deo krema, pa drugu koru i odgore opet zalijte sirupom.
Ostavite nekoliko sati da odstoji da bi se želatin stegao, pa je izvadite iz kalupa i dekorišite po želji.

(http://brzikolaci.com/)