Filled Under:

Tufahije



Sastojci

Priprema

Težina:Jednostavno
  1. 1
    Operite i ogulite jabuke, izdubite im sredinu, a kore sačuvajte. Stavit vodu da se kuva sa 50 g šećera, vanilin šećerom i sokom od limuna, pa kad provri spustite u nju jabuke i poklopite.
  2. 2
    Čim jabuke omekšaju izvadite ih, a u istu vodu stavite preostali šećer i kore. Kad sirup prokuva, procedite ga i ostavite da se ohladi.
  3. 3
    Kuvane jabuke nafilujte snegom od belanaca u koji ste umešali mlevene orahe i vanilin šećer. Potom ih poređajte upleh i pecite 15 minuta na 180 stepeni.
  4. 4
    Pečene jabuke izvadite i prelijte proceđenim toplim sirupom.
    Pre posluživanja na tufahije stavite po kašiku šlaga
Izvor: coolinarika.com