- 5 jaja,
- 150 g šećera,
- 70 g brašna,
- 70 g kakao praha,
- rendana kora od limuna
ZA KREM
- 100 ml likera od banane,
- 80 g gustina,
- 150 g šećera,
- 500 ml mleka,
- 180 g maslaca
ZA PEKMEZ
- 150 g likera od pomorandže
PRIPREMA
Penasto umutite jaja i šećer, pa dodajte brašno izmešano s kakaom i rendanom limunovom korom. Testo preručite u podmazan i brašnom posut pleh, te pecite. Prohlađenu koru isecite na tri jednaka dela, zatim dve kore premažite sirupom. Gustin razmutite u malo mleka. Ostatak mleka prokuvajte sa šećerom, dodajte mu razmućen gustin i prokuvajte. Krem potom ohladite i sjedinite s umućenim maslacem, a zatim umešajte liker. Filujte pripremljene kore, ali tako da vam kora bez sirupa ostane kao poslednja. Dekorišite po želji.
(http://kolacii.blogspot.com/)