Filled Under:

Afrička kraljica



ZA KORU

  • 5 jaja,
  •  150 g šećera,
  •  70 g brašna, 
  • 70 g kakao praha, 
  • rendana kora od limuna 


ZA KREM

  • 100 ml likera od banane, 
  • 80 g gustina, 
  • 150 g šećera, 
  • 500 ml mleka, 
  • 180 g maslaca 


ZA PEKMEZ

  • 150 g likera od pomorandže


PRIPREMA
Penasto umutite jaja i šećer, pa dodajte brašno izmešano s kakaom i rendanom limunovom korom. Testo preručite u podmazan i brašnom posut pleh, te pecite. Prohlađenu koru isecite na tri jednaka dela, zatim dve kore premažite sirupom. Gustin razmutite u malo mleka. Ostatak mleka prokuvajte sa šećerom, dodajte mu razmućen gustin i prokuvajte. Krem potom ohladite i sjedinite s umućenim maslacem, a zatim umešajte liker. Filujte pripremljene kore, ali tako da vam kora bez sirupa ostane kao poslednja. Dekorišite po želji.

(http://kolacii.blogspot.com/)