Filled Under:

Sladoled od bijele čokolade s malinama



Jednostavan, s kiselkastom crvenom vrpcom od malina

Sastojci


  •      250 ml slatkog vrhnja
  •      200 g zaslađenog kondenziranog mlijeka
  •      100 g (grčkog) jogurta
  •      100 g bijele čokolade
  •      1 limun
  •     umak od malina
  •      125 g malina
  •      1 žlica šećera u prahu
  •      1 žlica soka od limuna



Priprema


  1.     Čokoladu iskidajte i otopite na pari ili u mikrovalnoj pećnici.
  2.     Pomiješajte čokoladu i kondenzirano mlijeko.
  3.     Umutite slatko vrhnje u ne previše čvrst šlag.
  4.     Umiješajte jogurt i sok od limuna, a zatim i čokoladu s kondenziranim mlijekom.
  5.     Kratko sve izmiješajte mikserom da se smjesa izjednači.
  6.     Ostavite u hladnjaku dok pripremate umak od malina
  7.     Maline izmiksajte u blenderu  ili štapnim mikserom u pire.
  8.     Procijedite pire kroz gusto mrežasto cjedilo da odstranite sjemenke.
  9.     Dodajte šećer i sok od limuna i izmiješajte.
  10.     U posudu pogodnu za zamrzavanje stavljajte naizmjenično slojeve sladoleda, preko njega tanak sloj umaka od malina, neka na vrhu bude sladoled.
  11.     Zatvorite posudu i stavite zamrzavati. 


(www.coolinarika.com)