Sastojci
- 250 ml slatkog vrhnja
- 200 g zaslađenog kondenziranog mlijeka
- 100 g (grčkog) jogurta
- 100 g bijele čokolade
- 1 limun
- umak od malina
- 125 g malina
- 1 žlica šećera u prahu
- 1 žlica soka od limuna
Priprema
- Čokoladu iskidajte i otopite na pari ili u mikrovalnoj pećnici.
- Pomiješajte čokoladu i kondenzirano mlijeko.
- Umutite slatko vrhnje u ne previše čvrst šlag.
- Umiješajte jogurt i sok od limuna, a zatim i čokoladu s kondenziranim mlijekom.
- Kratko sve izmiješajte mikserom da se smjesa izjednači.
- Ostavite u hladnjaku dok pripremate umak od malina
- Maline izmiksajte u blenderu ili štapnim mikserom u pire.
- Procijedite pire kroz gusto mrežasto cjedilo da odstranite sjemenke.
- Dodajte šećer i sok od limuna i izmiješajte.
- U posudu pogodnu za zamrzavanje stavljajte naizmjenično slojeve sladoleda, preko njega tanak sloj umaka od malina, neka na vrhu bude sladoled.
- Zatvorite posudu i stavite zamrzavati.
(www.coolinarika.com)