Filled Under:

Torta Ferrero Rocher


Sastojci

Biskvit
  • 100 g maslaca
  • 100 g šećera u prahu
  • 4 žumanca
  • 4 belanca
  • 150 g čokolade za kuvanje
  • 1 vanilin šećer
  • 70 g brašna
  • 1 kašikica praška za pecivo
  • 70 ml slatke pavlake
  • 130 ml mleka
  • so


Krema
  • 300 g nutele
  • 300 g maskarponea
  • 250 g prženih lešnika
  • 150 g čokolade za kuvanje


Priprema
Penasto umutiti maslac sa šećerom. Čokoladu otopiti na pari. Od belanaca umutiti čvrst sneg.
Kada je smesa  maslaca i šećera postala penasta, dodati  žumanca jedno po jedno, ohlađenu čokoladu i vanil šećer pa promešati. Zatim dodati i brašno prosejano s praškom za pecivo pa mešajući dodati malo soli, slatku pavlaku, mleko i čvrst sneg od belanaca. Smesu preneti u podmazan i brašnom posut kalup i peći na 180ºC oko 30 minuta.
Pečen biskvit ostaviti da se ohladi u kalupu pa ga izvaditi i preseći na dve ili tri kore.
Za krem izmiksirati krem sir, pržene mlevene lešnike, nutelu i na pari otopljenu čokoladu.
Kore premazati kremom i staviti u fružider da se dobro ohladi.