Sastojci za biskvit:
- 1 šoljica smeđeg šećera
- ½ šoljice oštrog brašna
- ½ šoljice mekog brašna
- 1 kašićica praška za pecivo
- 1 kašićica sode b.b.
- ½ šoljice kakao praha
- 1 jaje
- ½ šoljice mlijeka
- ½ šoljice ulja
- 1 vanilija šećer
- ¼ šoljice vrele vode
Fil:
- 500 grama višanja
- 50 grama šećera
- 500 ml vode
- 2 pudinga crvena
- Krema 1:
- 2oo grama čokolade za kuhanje
- 350 ml vrhnja za šlag
Priprema:
Krema 2:
200 grama mliječne čokolade
350 ml vrhnja za šlag
Umutiti jaje sa šećerom i v.šećer,dodati u to sve mokre sastojke pa sve suhe.Biskvit ispeći u kalupu br.26 na 170 stepeni 15 minuta.
Višnje ako su svježe skuhati ih u vodi sa šećerom,treba biti oko pola l tekućine,pudinge razmutiti u vodi i skuhati sa višnjama.Staviti fil na pečen biskvit.
Krema 1:
150 ml vrhnja za šlag sa čokoladom otopiti na pari ,ostaviti da se potpuno ohladi.Umutiti 200 ml vrhnja za šlag u to dodati kremu od čokolade i nanjeti na kolač.
Krema 2:
150 ml vrhnja za šlag sa mliječnom čokoladom otopiti na pari , ostaviti da se potpuno ohladi.Umutiti 200 ml vrhnja za šlag u to dodati kremu od čokolade i nanjeti na kolač.