- 6 jaja
- 13 kašika šećera
- 150 grama mljevenih oraha
- 1 kašika brašna
- 125 grama maslaca
- 3 šlag kreme sa čokoladom
- 100 grama čokolade za kuhanje
Način pripreme:
Umutiti 6 bjelanjaka sa 8 kašika šećera, dodati 150 grama oraha,1 kašiku brašna i koru peći na 170 stepeni oko 20 minuta.
Fil:
6 žumanjaka umutiti sa 5 kašika šećera,dodati čokoladu i sve kašikom mutiti na pari da se čokolada i jaja spoje u finu kremu. Kremu ohladiti i sastaviti sa umućene 2 šlag kreme i sa umućenim maslacem. Kremu nanjeti na ohlađeni biskvit.
Na kraju kolač ukrasiti sa još jednom umućenom šlag kremom od čokolade.
Recept korišten sa stranice Torte i kolači.
Prijatno!
(http://tortekolaci.com/)