Filled Under:

Kremasti čokoladni kolač



Sastojci:

  • 6 jaja
  • 13 kašika šećera
  • 150 grama mljevenih oraha
  • 1 kašika brašna
  • 125 grama maslaca
  • 3 šlag kreme sa čokoladom
  • 100 grama čokolade za kuhanje

Način pripreme:
Umutiti 6 bjelanjaka sa 8 kašika šećera, dodati 150 grama oraha,1 kašiku brašna i koru peći na 170 stepeni oko 20 minuta.
Fil:
6 žumanjaka umutiti sa 5 kašika šećera,dodati čokoladu i sve kašikom mutiti na pari da se čokolada i jaja spoje u finu kremu. Kremu ohladiti i sastaviti sa umućene 2 šlag kreme i sa umućenim maslacem. Kremu nanjeti na ohlađeni biskvit.
Na kraju kolač ukrasiti sa još jednom umućenom šlag kremom od čokolade.
Recept korišten sa stranice Torte i kolači.
Prijatno!
(http://tortekolaci.com/)