Filled Under:

Duško Dugouško torta


Sastojci

Kore

20 jaja
20 kašika šećera
20 kašika brašna
2 praška za pecivo
prehrambene boje (plava, zelena, crvena, narandžasta i žuta)
Fil

2 l soka od pomorandže
6 pudinga od vanile
2 kašike gustina
2 margarina
300 g šećera
300 g seckanih pečenih lešnika
Ukrašavanje

500 ml slatke pavlake
prehrambene boje (crna i crvena)

Priprema

Razdvojiti belanca i žumanca. Umutiti belanca u čvrst šaum, dodavati postepeno šećer i mutiti. Zatim uz lagano mešanje varjačom dodavati žumanca, brašno i prašak za pecivo. Smesu razliti u pet činija, dodati u svaku boju, s tim da peta ostane žuta. Ispeći po dve okrugle kore od svake smese u rerni na 200*C. Koristiti manji kalup prečnika 20 cm. Razmutiti puding i gustin sa malo soka. Preostali sok i šećer zagrejati, dodati puding i kuvati dok se ne zgusne. Kad se puding ohladi sjediniti sa penasto umućenim margarinom i lešnicima. Filovati kore ovim redom: plava kora, fil, zelena kora, fil, crvena kora, fil, narandžasta kora, fil i na kraju žuta kora. Tako formirati dve torte. Jednu staviti na sredinu tacne, a drugu iseći tako da se dobiju dva uveta i mašna. Staviti uši gore, a mašnu ispod prve torte. Umutiti slatku pavlaku u šlag, odvojiti deo za celog zeku, koji je siv i manji deo za umutrašnjost zekinih ušiju. Od čokolade napraviti oči i brkove zeki. Mašnu obojiti po želji.